גוואר גאם
גואר גאם הוא חומר מסמיך שסימנו E412. אבקת הגואר גאם נוצרת מזרעי צמח הגואר הגדל בהודו ובפקיסטאן, שאותם טוחנים עד לקבלת אבקה. לאבקת הגואר גאם יש יכולות גבוהות של עיבוי מזון והן משמשות כחומר מייצב ממקור צמחי לעיצוב, עיבוי והסמכה במזון ובמשקאות.
לגואר גאם יש שימושים רבים:
בתעשיית המזון הגואר גאם משמש להסמכה של רטבים ותבשילים.
באפייה הגואר גאם מחזק את צמיגות הבצק, כך שהוא נעשה גמיש יותר, ושומר על פריכות הבצק לאחר האפייה.
הוא אינו מכיל גלוטן, ולכן הוא מתאים ליצירת מאפים ומוצרים לחולי צליאק, או לבעלי רגישות לגלוטן.
במוצרי חלב הגואר גאם יכול לעבות את מוצרי החלב ולשמור על האחידות ועל המרקם שלהם
בתיבולים הוא מייעל את היציבות ואת מראה הרטבים.
במאכלים ובמרקים הוא משמש כחומר מעבה ומייצב.
בתעשיית הקוסמטיקה הוא משמש לעיבוי קרמים ושמפו מסוגים שונים.