שום שבבים
השום הוא אחד התבלינים הנפוצים במטבח הישראלי. הוא שייך למשפחת הבצלים הכוללת גם בצל, כרישה ובצל ירוק.
שבבי השום הם למעשה שום טרי שנחתך ויובש בצורת שבבים. יש להם טעם עדין, אך דומיננטי, הם מקלים על השימוש בשום במטבח התעשייתי, ומשמשים למוצרים כמו אבקת מרק ותבשילים מהירי הכנה.
שום שבבים מתאים לכל תבשיל שאותו אתם אוהבים לתבל בשום, אך מעדיפים להימנע מהעוקצנות ומהחריפות של השום הטבעי, כמו תוספת לרטבים, לבשרים, לתיבול תבשילי ירקות, פסטה, אורז, תפוחי אדמה, כתוספת למתבלים, לחביתות ועוד.